Kattenverzorger

Pim was moe. Heel moe. Zo moe dat hij op zijn benen stond te wankelen.

Hij wilde een kat, helemaal van hemzelf. Maar Mama zei dat een kat heel veel werk was, en dat zij dat niet wilde doen. Maar dat hoefde ze niet te doen! Dat wilde Pim juist niet, hij wilde het zelf doen! Maar Mama zei dat hij gewoon niet wist hoeveel werk het was. E i n d e l i j k  had ze gezegd dat Pimmetje maar Tante moest helpen met het verzorgen van Dodger. Elke dag, na school. Een hele week lang. En als hij dan nog zelf voor zijn kat wilde zorgen, dan mocht hij een kat krijgen!  Nou, joepie! En met Tante voor Dodger zorgen, en ook nog eens een eigen kat krijgen! Twee kadotjes, in plaats van een.

Maandagmiddag was hij van school naar Tante gehold. Tante had 3 kattenbakken voor Dodger en Pim had ze alle drie helemaal schoon geaakt. Toen had hij een zak met grit uit de kelder gehaald – dat was zwaar!- en in de schone bakken gedaan.  Toen de vuilniszak met het oude kattengrit naar de vuilnisbak gebracht. Daarna had hij Dodger helemaal gekamd. Dodger vond dat niet zo leuk, maar hij had nu bijna geen klitten meer! Toen moest hij naar huis, en Mama was boos geweest omdat hij te laat was!

Dinsdagmiddag was hij weer van school naar Tante gehold.  Tante had hem laten zien hoe hij kon stofzuigen en stoffen, en hij had het hele huis schoongemaakt en alle haren weggezogen. En alle mandjes haarvrij gemaakt! Hij had nog net tijd om Dodger even te aaien, en te voelen dat hij alweer een klit had! Maar toen moest hij echt naar huis, anders zou hij weer te laat zijn.

Woensdagmiddag had hij de hele middag Tante geholpen om voor Dodger te zorgen. Ze waren naar de dierenwinkel gegaan om kattengrit te kopen. Wat waren die zakken zwaar! Maar hij had ze in de auto gekregen. Toen waren ze naar een andere winkel gegaan, want Tante zei dat het voer daar goedkoper was. Dat was ook al zo’n zware zak, maar ook die had hij in de auto gekregen! En hij had gezien hoeveel Tante de man van de dierenwinkel moest betalen – dat was wel een heleboel weken zakgeld geweest! Daarna had hij Tante geholpen met de gewone boodschappen. En Tante had een chocoladereep voor hem gekocht, omdat hij zo goed geholpen had.  Daarna had hij Dodger weer helemaal gekamd, en toen moest hij weer naar huis.

Donderdagmiddag was helemaal fantastisch! Hij had Dodger helemaal klitvrij gekamd. Hij had alle voerbakjes schoongemaakt, en de waterbak verschoond. En toen had hij nog wat tijd gehald om Dodger gewoon te aaien voordat hij weer naar huis moest.

Vrijdagmiddag was spannend! ‘s Avonds zou Mama zeggen dat hij een kat mocht, als hij er even goed voor zou zorgen als hij voor Dodger had gezorgd.  Hij was echt heel snel naar Tante gehold.  Maar toen kwam er even een afknapper. Nou ja – die dingen gebeuren.  Tante had laten zien waar Dodger buiten de bak had geplast. Hij vond wel dat Dodger’s plasje erg kleurloos was, en amper stonk, maar Tante zei dat Dodger dat meestal had. Evengoed, hij had het plasje moeten opruimen, en toe weer het hele huis schoonmaken en stofzuigen. En omdat Tante zei dat dat wel kon komen doordat Dodger de bak te vuil vond, had hij ook weer alle bakken verschoond en uitgesopt. Hij was doodop!

Nu was Mama er.. Hij had haar alle verhalen verteld over hoe hij had geholpen. Ja, het was best wel wat werk geweest, maar dat vond hij niet erg. En mocht hij nu alsjeB L I E F een eigen kat?  Ze had het beloofd, en hij zou er helemaal zelf voor zorgen, hij wist nu hoe hij dat moest doen!  Ze hadden met zijn drie-tjes gegeten, en nu waren zij en Tante waren aan het praten. Kon hij lekker met Dodger kroelen!  En ondertussen hadden Tante en Mama het over ‘Nog nooit zo schoon geweest’ en ‘Wilt nog steeds een eigen kat’ en ‘Glaasje water gemorst’ en ‘Had het bijna in de gaten’ en ‘Kon niets meer bedenken’ – hij volgde het niet helemaal, hij was ook zo moe …. Hij ging naar Dodger toe, maar hij liep bijna te wankelen op zijn benen! Als hij nu vier benen had gehad, net als een kat, dan zou hij vast steviger op zijn benen staan, ook als hij moe was!  Wat was Dodger lekker aan het spinnen ……..