Bo Balou

Mystery

Mystery

Mystery's moeder

Mystery’s moeder

Mystery’s officiële naam is Bo Balou Citycoons. Ze is niet alleen een rasechte Maine Coon, maar ook een rasechte Amsterdamse! Ze heeft een leuke stamboom, met bekende en minder bekende Coons. Ze heeft een vrij lange snuit, die in balans is met de rest van haar grote en lange lichaam. De staart is niet overmatig lang, maar was wel mooi vol. Tot voor de Kerst 2001, want toen zwaaide ze met haar staart over de Kerst-kaarsjes. Ze heeft redelijke lynks-tips, en leuke pluimpjes, en ze maakt de mythe over de Maine Coons waar: ze is G R O O T.

Mystery's vader

Mystery’s vader

Op shows deed Bo Balou het een beetje wisselend. Dat kwam ook doordat ze met haar onstuimigheid de show-voorbereidingen doorkruisde. Zo is ze, nadat ze de Kerstkaarsjes uitzwaaide, een jaar niet naar show gegaan: wat moet je met een Coon met een afgebrande staart? Ze is 2x naar een Fifé show geweest: een extra avontuur als onafhankelijke kat! In september 2001 was de kittenmiddag van de RMC, en daar haalde ze U1 en BIV! In een klasse van 9 kittens toch een resultaat om trots op te zijn! Aangezien Nidoba bij Neocat (dus de ‘onafhankelijken’) is aangesloten, was Mystery niet gewassen (nou ja, een beetje: met de verbouwing van de keuken had ze de fles olijfolie over haar heen gekregen! Wat was ze populair bij Gandalf en Akathsi!). Dat kostte ons op deze kittenmiddag, die volgens FiFé-regels ging, een paar puntjes,  maar ach, …. In november 2002 gingen we naar een Felikat-show, waar ze door dezelfde keurmeester werd bekeken. De voorbereiding was nu volgens de regels, maar weer speelde ‘vet’ haar parten! Nu omdat ze, tijdelijk op de pil gezet, Gandalf gezelschap had gehouden bij de voederbakjes. Wederom, ach ….

Met 2 jaar is ze moeder geworden, van de ‘Ik hou van je‘  kittens. En een jaar later van de ‘wondertjes‘. De moederlijke gevoelens heeft ze  behouden. Dat werd een beetje heel erg moeilijk toen ze inderdaad oma werd.  En dat heeft geleid tot haar omzwervingen.

SHOWCARRIÈRE
9 september 2001 Kittenmiddag RMC Kittens, 3-6 mo
U1, BIV
28 januari 2002 Neocat, Utrecht Kittens, 6-10 mo
U1, nom BIS
28 april 2002 NRKV, Eemnes Open klasse
U2
8 september 2002 NKU-SARA, Rotterdam Open klasse
CAC, BIV
17 november 2002 Felikat, Nieuwegein Open klasse
U4
23 november 2003 NRKV, Wasenaar Open klasse
CAC
11 januari 2004 NPV, Nieuwegein Open klasse
CAC