Renke

Renke, net zonder broertjes

Renke, net zonder broertjes

Renke is Hotohke‘s Koningin. Met vier koninklijke broers was ze als kitten lekker levendig. Nu zonder broers – vindt ze dat ze het gebrek aan broers & levendigheid helemaal alleen moet goedmaken! Dat is wat druk.  En daar is niet iedereen van gediend. Gandalf was dan wel eerst haar lievelingstante, maar, op leeftijd als ze is, heeft ze die rol van zich af geworpen.  Rorigan als dan jongste kat vindt het wel lekker dat Renke wat erg speels is. Maar ze speelt liever geen ‘overval’-spelletjes, die Renke juist zo leuk vindt. Mystery – ach, beide katten weten niet dat ze familie zijn. Maar ze herkennen wel hun eigen trekken in de ander. En zoals zo vaak: trekken die je bij jezelf wel waardeert, worden in een ander als overdreven beschouwd.  Hotohke heeft nog het meeste geduld met haar dochter. Maar ook voor haar geldt: ‘Ik ben dan wel je moeder, maar niet je vriendin!’.

Renke op, of aan, het balkon

Renke op, of aan, het balkon

En dan loopt er nog zo’n twee-been rond! Eerst was die enkel een spelbreker: als je weer eens lekker de waterbak aan het leegspetten was, kwam die er weer bij om de waterbak ergens anders te zetten.  Als je weer eens lekker Rorigan aan het opjagen was, kwam die er weer bij om je in een andere kamer te zetten.  Als je eens lekker overal tegenop aan het klimmen was, kwam die er weer bij om je nagels te knippen. Maar langzaam aan begint ook Renke wat op te groeien: die twee-been is toch wel handig voor het eten. En voor die klitten: tja, wel erg eng, maar ook wel erg handig.

Renke, wat meer bezonnen

Renke, wat meer bezonnen

Renke heeft nu twee jaar de tijd gehad om op te groeien.  Nu wordt het tijd om haar wat rust ‘op te dringen’: in 2013 zullen Renke en  haar eierstokken verschillende wegen gaan volgen.