Meer

Er zijn een heleboel zaken die wel geïnspireerd zijn door de cattery, door de dagelijkse omgang met katten en hun verzorging, maar die eigenlijk daar weinig mee te maken hebben. Toch wil ik ook deze zaken met u delen.

Op de pagina andere sites geef ik een aantal sites die wel iets extra’s hebben. Naar mijn idee.

Filmpjes geeft toegang tot wat geselecteerde YouTube filmpjes.

Je maakt wat mee, zo af en toe, in een cattery. Een paar gebeurtenissen heb ik in verteld in verhaaltjes.

Verhalen over Pimmetje. De verhalen waren er opeens. Pimmetje leert wat over erfelijkheid, en erfelijke ziektes, en testen …

Er doen veel verhalen de ronde over de Maine Coons. Iemand heeft ooit eens een gerucht opgevangen van iemand die ooit eens iets gelezen had, of in ieder geval dacht te hebben … Wat is er nu van waar? Ik heb getracht de bronnen op te sporen.

Genetica was mijn lievelingsvak. Kattengenetica leent zich erg goed om genetica uit te leggen, maar toch hebben veel mensen, en ook fokkers, daar problemen mee. Engelstalige genetica cursussen zijn er op het internet genoeg te vinden, maar bederlandstalige uitleg is schaarser. U wordt doorverwezen naar de ‘oude’ genetica site. Een update daarvan? Te zijner tijd ….

Tortie toms – tja, katten met wit en rood, en eventueel wit, horen poezen te zijn. En toen zag ik die prachtige lapjeskater (‘tom’, in het engels)! Nou ja, Klinefelter (met geslachtschromosomen XXY) kunnen blijkbaar ook bij katten voorkomen. Ik las er meer over, en toen bleek er toch wat meer te spelen … U wordt doorverwezen naar de ‘oude’ Tortie Tom pagina. Een update daarvan? Te zijner tijd ….