Lynxs

Iedere site probeert een ieder van dienst te zijn met links naar handige informatie. Dat wil ik in principe ook wel, maar … om nu WEER het wiel uit te vinden … Daarom hier maar een paar links, maar vanuit deze sites kun je heel veel te weten komen omtrent de geschiedenis van de Maine Coon, hun gezondheid, gezondheidsproblemen, karakter, standaarden waaraan de Maine Coon moet voldoen, stambomen, foundation, en clones. En HCM, SMA, PKD, HD, PL …. En als die termen je fokker niets zeggen – vraag dan nog eens, of zoek wat verder! Een goede fokker kent deze termen.

Rasclub Maine Coon … ja, dat is een site, daar moet je als coon-liefhebber toch wel eens geweest zijn!
MaineCoon.nl – een begrip. Met een goed forum – ga er eens kijken voordat je een kitten, of herplaatser, aanschaft!
PawPeds, door fokkers, voor fokkers .. en voor liefhebbers. Een must voor iedereen die erover denkt Maine Coons te gaan fokken: de Paw Academy, de gezondheidsprogramma’s, en de stambomen.

Maar ook zijn er andere fokkers, met hun eigen speciale pluspunten. De volgende Maine Coon fokkers – en hun homepages – kan ik van harte aanbevelen! Ik heb veel aan hun te danken, en ben trots op hun vriendschap
l’Hibou, met de schitterende (copy-righted) foto van Akathsi’s vader, en meer Coontjes die wel een beetje op mijn Akathsi lijken.
Asana, vol zorg en aandacht voor hun Coontjes! Een aanrader is hun ‘lijst van giftige planten’!
Patchwork met meer (wat verre) voorouders van mijn -en bijna alle Nederlandse Maine Coons!!!- katten. En natuurlijk, ook een hele leuke puzzle, die je de praktijk van de erfelijkheid laat zien!
Kindred Spirits die heel rustig en heel gedegen bezig is met fokken, en vooral daaromheen actief is!
Coonflakes, waar Hotohke’s pappie woont.
Kensdale, waar duidelijk wordt dat fokken niet altijd rozegeur en maneschijn is. Wat een goede en verantwoorde cattery!

Maine Coons zijn natuurlijk speciale katten – maar het zijn ook gewone katten. En wil je wat weten over kattengedrag, dan is er geen betere plek dan het Kattengedragcentrum in Amsterdam. De Feline Welfare Foundation zet zich in voor alle katten (dus ook Maine Coons 😉 ), op allerlei terreinen.
Informatie over katten die wat ‘extra’ is? Messybeast!

Informatie over diergeneesmiddelen – je hoopt het nooit nodig te hebben, maar als je het nodig hebt is het wel leuk dat er zo’n uitgebreide site is!

Kriebelend bloed …. ook al ‘zit’ ik nu in de computers, na mijn biologische opleiding (hoofdvak Erfelijkheidsleer … ) weet ik dat maar al te goed!
biology.about.com, waar je kunt doorklikken naar allerlei interessante sites.
Biologische pagina’s met een alfabetische index, goede figuren, en goede informatie! Een heel biologieboek, maar dan op het net met hyperlinks!

Ja, en na rondgekeken te hebben op Internet, bij e-mail groepen te hebben aangesloten, en wat dies meer zij, viel me eens te meer op: Nederlanders denken pas dat ze meetellen als ze engels praten (of schrijven, of internetten, of wat dan ook). Dus zijn er voldoende Internet-bronnen op biologisch/genetisch gebied te vinden voor engelstaligen, maar voor mensen die ‘enkel’ nederlands spreken? Weinig! En natuurlijk (heb ik al gezegd hoe vaak ik het woord ‘eigenwijs’ heb gehoord in mijn leven?) dacht ik daar iets aan te kunnen doen …

Op het gebied van genetica is genoeg te vinden op het Internet. Maar vooral in het engels.
Inleiding tot (katten)genetica voor beginners is een eigen poging om de genetica compleet en duidelijk uit te leggen – in het nederlands! Het ‘compleet’ is (nog) niet waar,  maar ik hoop dat het ‘duidelijk’ in ieder geval beter is gelukt.