Poezen

Waarom heeft Nidoba enkel poezen? Het lijkt zo logisch om als je katten fokt, een eigen kater te hebben.  Maar is die kater wel de meest geschikte partner voor alle poezen? En wil je dezelfde vader voor al je nestjes?  Bovendien, een kater houden is nog niet zo gemakkelijk. De meeste katers beginnen op een gegeven moment te sproeien, en in ieder geval stinkt de urine behoorlijk. Dan kun je hem laten castreren. En dan heb je de kat nog wel, maar geen kater meer. Poezen kun je langer ‘open’ (ongecastreerd, of ongesteriliseerd) houden dan katers.

Ruimte is niet onbeperkt. Zeker niet in Nederland. Zeker niet met een hobby die best veel ruimte kost. Zeker niet met een hobby die ook best veel geld vergt. Natuurlijk, veel fokkers herplaatsen hun gecastreerde dieren, en scheppen zo ruimte voor nieuwe dieren om mee te fokken. Natuurlijk is er niets mis met herplaatsen. Tenminste, daar hoeft niets mis mee te zijn.  En ook Nidoba heeft wel herplaatst.  Maar het is niet mijn eerste keus. Dus, met de beperkte ruimte in mijn huis, en toch de wens om zo af en toe een nestje te fokken, kies ik voor poezen.

Op de volgende pagina’s stel ik mijn huidige vriend(inn)engroep voor.  Eerdere vriendinnen, en ook een enkele vriend, worden beschreven onder nooit te vergeten.