Tovenaars

Op zaterdagavond 19 november 2005 vond een magische gebeurtenis plaats: vijf VRIENDelijke tovenaars werden geboren!

Ouders: Crossed Arrows Wovoka van cattery Crossed Arrows is de trotse vader. Nidoba skwa Qanta Munani, oftewel Qanta, is de trotse moeder.

Irma, bedankt dat mijn meissie met jouw jongen op ‘date’ mocht!

Stamboom van de Tovenaars op PawPeds (Click op een foto om een volgende foto te zien)

Nidoba skwa Azti
Een baskische tovenares, met een extreem getekend , maar zeker geen extreem snoetje! Haar kittenschat heette “Snuf”: een kat uit het asiel die eerder het mandje voorverwarmde.

Azti woont, samen met Tsjoender, bij Trudy.

“Kleine dwingeland! Als ze haar zin niet krijgt, steekt ze haar poot uit! En zet ze een strot op, loopt ze te grommelen, gaat zelfs blaffen! ‘Ik wil aandacht!’ Vandaag pas merkte ik dat ze ook kan miauwen, maar meestal blaft ze! En ze snort de hele dag. Raar beest, slaapt bijna altijd op haar rug.”

Azti

Nidoba skwa Uchavi
Deze turkse tovenares heeft een elfachtige naam gekregen: Loriën. Haar kittenschat is naar het Stichting Dierenthuis Wilbertoord gegaan ten behoeve van Habikat: ‘een walhalla voor verwilderde zwerfkatten, waarin zo’n tweeduizend bewoners niet langer bang hoeven te zijn voor het verkeer, voor vrieskoude of voor honger.’

Loriën woont, samen met Sihirbaz (nu Bashir) bij Karin en André en Desiré en Kevin, en Alisha, en Axl!

Gekke Loriën – echt vrouwtje, brengt het wasgoed, en ook de post, naar de slaapkamer! Helaas blijft de post daarbij niet ongeschonden. Ze is dol op Desireé. Ze mag nu niet meer bij Desireé op de kamer slapen, en dat is elke avond nog protest!

Uchavi

Nidoba Tsjoender
Een friese tovenaar. En, zoals de friezen: rood! Zijn kittenschat heette “Snuit”: een kat uit het asiel die eerder het mandje voorverwarmde.

Tsjoender woont, samen met Azti, bij Trudy.

Onze lange lijs, en sloper! Hij probeert alles uit! Dol op papier, sloopt propjes en kassabonnen. Lieve sul, hij komt me troosten als dat nodig is. Maar hou hem in de gaten .. hij probeert alles uit! Gewoon een lieverd. Kruipt in mijn nek … en valt eraf, de sul!

Tsjoender

Nidoba skwa Carodeï
Een tsjechische tovenares, met een apart velkje op haar hoofd. Haar kittenschat is naar het kattendorp gegaan, waar katten die geen gouden mandje meer kunnen vinden, toch vrij en blij van hun leven kunnen genieten! Carodeï heet nu Pica.

Ze woont bij Rebecca, samen met Arvid en Roo.

.. Enne, spelen!!! Pff.. Kleine terrorist.. Tjonge zeg! Spelen, rennen, vliegen, stoeien.. Alweer een pot gesneuveld.. Weer een paar nagels in de bank.. hihi.. Maar wel heel erg vermakelijk!! haha.. Ik word al blij als ik ernaar kijk..

Carodeï

Nidoba Sihirbaz
Een turkse tovenaar, nu een mannelijke!De dierenarts had op een echo 4 kittens gezien. Sihirbaz was dus een speciale ‘nageboorte’. Zijn kittenschat is naar het Stichting Dierenthuis Wilbertoord gegaan ten behoeve van Habikat: ‘een walhalla voor verwilderde zwerfkatten, waarin zo’n tweeduizend bewoners niet langer bang hoeven te zijn voor het verkeer, voor vrieskoude of voor honger.’

Bashir woont, samen met Uchavi (nu Loriën) bij Karin en André en Desiré en Kevin, en Alisha, en Axl! De turkse tovenaars zijn dus samen gebleven.

We weten niet of hij nu Romeins is of Gallisch. Net als Caesar eet hij het liefst liggend, maar net als Obelix – veel! Water drinken of water meppen, hij maakt er een waterballet van. Maar wat is hij een lieverd, een knuffel!

Sihirbaz


Update:
Sihirbaz – als bij toverslag werd bij hem uitgezaaide kanker geconstateerd, nog voordat hij zijn derde verjaardag kon vieren.  Siertje, je moest niet op deze manier gaan toveren ….