Ik hou van je

Dinsdag 8 juli 2003 is de wereld een VRIENDelijkere plaats geworden: er zijn zeven NIDOBA kittens geboren!

Ouders: Maine’s Magic American Gigolo, van cattery l’Hibou, is de trotse vader. Bo Balou Citycoons, oftewel Mystery, is de trotse moeder.

Yolande, bedankt voor deze laatste kindjes van jouw Gigolo!

Stamboom van ‘ik hou van je’ op PawPeds (Click op een foto om een volgende foto te zien)

Nidoba Tom Ho’Ichema
“Tom Ho’Ichema” – dat zeggen (zeiden) de Zuni indianen tegen hun geliefden: “Ik hou van je”. Hun kittenschat is naar het kattendorp gegaan, waar katten die geen gouden mandje meer kunnen vinden, toch vrij en blij van hun leven kunnen genieten!

Tom woont, samen met Tye, nu bij Rosalie en Martijn.


“Tommetje heeft de luxe van een deken ontdekt, want vanochtend kroop die gezellig tussen mij en Roos in.”

Tom Ho’Ichema

Nidoba skwa Tye Mela’ne
“In de ban van de ring” (Lord of the Rings)? Nee, in de ban van de elven: in de elventaal, het Quenya, betekent “Tye Mela’ne”: ik hou van je. Hun kittenschat is naar het kattendorp gegaan, waar katten die geen gouden mandje meer kunnen vinden, toch vrij en blij van hun leven kunnen genieten!

Tye woont, samen met Tom en hernoemd tot Tia, nu bij Rosalie en Martijn.


“En geloof me, als Tia met die mooie grote ogen je aankijkt als je wakker wordt en je een nat neusje geeft, begint de dag erg goed!”

Tye Me’lane

Nidoba Tequiero
Alle vakantie liefdes in Spanje kennen “Tequiero” (Te quiero): ik hou van je. Zijn kittenschat is naar het Stichting Dierenthuis Wilbertoord gegaan ten behoeve van Habikat: ‘een walhalla voor verwilderde zwerfkatten, waarin zo’n tweeduizend bewoners niet langer bang hoeven te zijn voor het verkeer, voor vrieskoude of voor honger.’

Tequiero, hernoemd tot Timber, verhuisde naar de Flevopolder, en woont nu bij Thea – en een heleboel prachtige honden, en een Maine Coon maatje.


“Afgelopen week liep Timber met een natte kop rond. Natgelebberd door Sicco. Die twee spelen tegenwoordig regelmatig. Het gemak waarmee de katten en honden met elkaar omgaan is prachtig. Zo zou het eigenlijk bij alle katten en honden moeten zijn.”

Tequiero

Nidoba Sukiyo
Een Maine jongen, made in Holland, met een Japanse naam: “Sukiyo” – ik hou van je. Zijn kittenschat is naar het wijze weeskitten gegaan.

Sukiyo woont, hernoemd tot Spinner, nu bij de familie Lamme.


“Voor wat betreft Spinner (voorheen Sukiyo), een kwajongen is het zeker, maar wel een hele leuke en lieve uitbreiding. Zo denken de twee Burmezen er ook over. Ze gingen al naar 5-6 dagen heel goed met elkaar om. Niet meer blazen en slapen inmiddels met zijn drieen, wassen elkaar, spelen enz.”

Sukiyo

Nidoba QaparHa
Een jongen die het ver schopt? Uit STAR TREK, uit het Klingon-rijk, komt deze bekende uitdrukking: “QaparHa”: ik hou van je.Zijn kittenschat is naar Dierenambulance Kennemerland gegaan, die Petra en haar dieren eerder zo hebben geholpen.

QaparHa is hernoemd (op zondagen?) tot Merlijn en (door de week?) tot Tom. Hij woont nu bij Petra en Aad en Ramon.


“…..(zijn) we ook wel te veel verwend met tom, want van hem is er maar een, en ik denk dat hij moeilijk te evenaren is. “

QaparHa

Nidoba Aheeri
De lichtstgekleurde (blauw) jongen met de naam uit een taal die door donker gekleurde personen wordt gesproken: in Kenya zeggen geliefden in het Luo tegen elkaar:”Aheeri”: ik hou van je. Zijn kittenschat heeft de Federatie Dierenambulances Nederland (FDN) gekregen.

Aheeri woont bij Frans en Daisy, samen met (Es)Kimo, een witte Main Coon kater.

Aheeri

Nidoba skwa Qanta Munani
Qanta, die is pas bont! En het Quecha is deel van de kleurrijke Zuid-Amerikaanse cultuur. Vandaar: “Qanta Munani”: ik hou van je. Haar kittenschat is naar de dieren van het voormalige Dierentehuis Groot Amsterdam gegaan. Dit Dierentehuis is samengegaan met het asiel aan de polderweg, dat nu nieuwbouw heeft op de plaats van het voormalige Dierentehuis.

Qanta is bij mij blijven wonen!

Qanta Munani


Update:
De eerstelingen zijn nu alweer bijna 10 jaar oud. Dan zijn er natuurlijk veranderingen, en rampen, geweest. Met 5 jaar bleek Timber (Tequiero) licht HCM te hebben.  Waardoor zijn we niet helemaal uit, maar op medicatie gaat ook hij straks de 10 kaarsjes uitblazen.
Tom – Qapar’Ha maakte een hevige donderbui mee, net toen hij met zijn familie was verhuisd. En net de voordeur open stond …  Ondanks zoektochten is deze jongen niet teruggevonden. We hopen dat hij heeft geschuild, en nog steeds schuilt, in een ander lief en goed huisje.
Qanta – lieve Qanta ….