Qanta

Qanta

Qanta

Dinsdag 8 juli 2003 kwam een nieuwe liefde in mijn leven: Nidoba skwa Qanta Munani. Zij was het laatste kitten in het ‘Ik hou van je’ nest.
Haar ouders: Bo Balou Citycoons, oftewel Mystery, en Maine’s Magic American Gigolo.

Mijn eerste blik op Qanta – was er een van ‘hè hè, eindelijk!’ Alle poesjes die geboren zouden worden, moesten lapjespoesjes zijn, maar tot Qanta was er nog niet echt wat roods voorbijgekomen.

Qanta heeft 8 heerlijke jaren hier gewoond, en 3 nestjes gegeven. De kleurrijke tovenaars, de stralende sterren, en de lente in eigen persoon. Het was de bedoeling dat er nog minstens 8 jaren bij zouden komen, maar dat was ons niet gegeven. Na haar castratie (2010) bleek dat ze last had van een eosinophiel granuloom, op een ongewone plek. Na verstoring daarvan kreeg ze sterke medicijnen om het onder contrôle te houden. En sterke medicijnen zijn nooit goed. Wellicht beter dan het alternatief, maar nog steeds niet goed.

Qanta is overleden in mei 2011, nadat haar tanden waren schoongemaakt. De sectie wees niets uit – alles was volgens de regels der kunst gegaan. Maar het woord ‘eosinophiel’ kwam wel vaak voor in haar sectie rapport.