Hotohke

Net geboren

Net geboren

Hotohke kwam op de wereld als één van Qanta‘s midwintersterren. Nu is bekend dat sterren – tja, elke ster is eigenlijk een zon. Met een heleboel energie – sommige mensen stoken hun huis erop, en dat is eigenlijk nog wel het minste. Ze trekken zich ook nergens wat van aan – integendeel, met hun massa maken ze zwaartekracht en ze trekken van alles aan: van alles aantrekken, maar nergens wat van aantrekken. En sterren bewegen natuurlijk met een enorme vaart! Ze lijken wel stil te staan, maar dat is omdat ze zo ongelooflijk ver weg zijn.

Kitten

Kitten

Hotohke leek een stuk rustiger dan haar zus Yesfir, en dat was een belangrijke reden waarom Hotohke mocht blijven. Maar het vertrek van haar broertjes en zusje gaf haar de gelegenheid om zich te ontplooien, en toen bleek dat ook zij een energiek druk poesje was. En wat krijg je, met een ster in huis? Juist ja …. Een wervelwind is er niets bij. Die vlieg, die moet zij hebben, ongeacht wie er nog meer geïnteresseerd is. En ongeacht wat er allemaal in de weg staat ….. Krabplank – hé, als jij krabt, kan ik dat ook. Ligplanken – welke wil ik vandaag eens hebben? Hé, jij ook hier? Gezellig! (Want ze is wel lief!)

In 2012 waren we 6 jaar en twee nestjes verder. De eigenzinnigheid is gebleven. Het lieve ook. Maar het onstuimige is verdwenen. Daarvoor in de plaats is wel wat meer kat gekomen. Ook meer lievigheid: ze is zowaar een schootkat geworden! Soms, tenminste.

Daarna is ze gecastreerd, en toen is ze nog veeeeeel meer kat geworden. Maar ja, haar huisgenoten (de katten tenminste) waren op gewicht, of zelfs mager. Ze heeft dus van het leven genoten, maar 11 juni 2016 daar de prijs voor betaald: toen het tijd werd om te gaan slapen, bleek dat ze al was gaan slapen – voor altijd.