Steentje

Einstein, oftewel Steentje

Einstein, oftewel Steentje

Kater … nee, daar begin ik niet aan! Maar toen wilden de buren die mooie rode zilveren kater best een plekkie geven …. OK, hij heeft toch bij mij gewoond, met Mystery en Gandalf en Akathsi, maar dat is weer een ander verhaal!

Steentje: Burglar Proof Einstein! Van rood-zilver is hij her-gedetermineerd als crème-zilver, met een bovenmaats motertje en een klein hartje, een mooie neus die hij ook in andermans zaken kan en wil steken, en een hele schoot vol. Het was wel even wennen – andere katten, andere mensen, maar de overgang naar de grote stad heeft hij stoer doorstaan. Als nieuwe mensen binnenkomen, is hij verdwenen, maar na een half uurtje is hij juist weer haantje de voorste, op mijn schouder snorrend zodat een gesprek bijna onmogelijk is. Omdat dat niet al te lang uit te houden is, wordt hij dan weer op de grond gezet, de moter gaat uit, en we kunnen weer verder praten.

Een vriendin zei dat het ‘des katers’ is – ik heb er geen ervaring mee – maar Steentje is een schootkat. Desnoods, in de hangstoel, bovenarm-kat, of, als ik sta, schouder- en nekkat, maar in ieder geval: hij moet er (dicht) bij zijn! Door de telefoon is zijn bromgeluid vaak ook goed hoorbaar.

Steen, relaxed in de hangmat

Steen, relaxed in de hangmat

Steen heeft als echte kater goed zijn best gedaan, en was ook erg in trek bij ‘de meiden’. Helaas – kittens zijn er nooit gekomen, waarschijnlijk was hij steriel. Op een gegeven moment is hij gecastreerd, zodat de kittens, als die er ooit kwamen, echt niet van hem konden zijn. Maar – toen wist hij niet meer wat die meiden nu wilden. Akathsi, ach, even goede vrienden. Zo niet Mystery, die vatte het als een persoonlijke belediging op, en liet hem goed merken wat ze daarvan dacht.

Hij is verhuisd, naar Maartje en Theo. Maar liefst TWEE schoten, helemaal voor hem alleen. Een grote krabpaal heeft hij meegekregen, en is nu onbetwist zijn terrein, in de zon. Ach Steen, blijf genieten ……

Steen is blijven genieten tot 11 april 2016. Met zijn 15 jaar zou hij op de oude ‘Methusalem’-lijst een plekje kunnen krijgen, maar de kwaliteit van zijn leven ging opeen erg achteruit. En we blijven gaan voor kwaliteit!