Koningen

In de vroege ochtend van maandag, 15 november 2010 werden VIJF VRIENDelijke hoogheden geboren!
Ouders: Moon Kewa’s Ramses II, van cattery Asana, is de trotse vader. En Nidoba skwa Hotohke de al even trotse moeder.

Ingrid, dank je zo ontzettend veel voor het mogelijk maken van deze koninklijke combinatie!

Helaas had de crisis toegeslagen, en is deze keer afgezien van de kittenschat.

De Koninklijke stamboom op PawPeds (Click op een foto om een volgende foto te zien)

Nidoba Flaithri
Oud-iers voor ‘Koning der Prinsen’. De Ieren zelf verbasterden dit ook wel tot ‘Florry’ – en dat doen wij ook.

Een boef, deze koning! Zijn rechteroor is bovenaan wit – en het doet me zo denken aan een schavuit die zijn pet schalks draagt. Maar deze schavuit is wel de zwaarste, dus hij let wel goed op zichzelf.
Kip? Dat gaat er goed in – en hoor hem eens grommen tegen eventuele belagers. Die vermeende belagers hebben het overigens zelf ook te druk met de stukken kip.

Gaat bij Annemarie wonen

 

Flaithri

Nidoba skwa Edalina
Een zwart zilver tortie gemarmerd tabby met wit meisje
Ook iers voor: adelijke, koningin.
Een echte tortie-tomboy. Nou ja, met 4 broers moet je wel van je af bijten. Het leven hier zal zeker niet saai zijn met haar erbij: wat een spring-in-‘t-veld. Nieuwsgierig dat ze is – overal bij willen zijn, willen zien hoe het gaat. Het is maar goed dat er hier in huis geen nylons worden gedragen!

Zij is bij Nidoba gebleven.

 

Edalina

Nidoba Padishah
(Midden-oosten: keizer, heerser)
Een zwart gemarmerd tabby met wit katertje

Paddy, of Pasha, was altijd met zijn zus aan het vechten om de tepel: beiden wilden dezelfde tepel achteraan. Het heeft ze geen kwaad gedaan: het zijn beiden (allemaal) stevige kittens. Maar wellicht is hij er wat rustiger van geworden? Al dat vechten, dan wil je nu wel eens gewoon rustig spelen! Of misschien heeft hij er al van geleerd om het allemaal wat gemoedelijker aan te pakken. Ach – jong geleerd is oud gedaan, een gemoedelijke kater, fijn toch?!
Hij is degeen die het meest naar boven klautert om lekker op schoot te slapen.

Gaat bij Elly wonen. En Ramon. En ….

 

Paddy

Nidoba Zyann
Kleine koning (oud engels)
Een blauw zilver gemarmerd tabby met wit katertje
‘Nomen est omen’? Deze jongen is de kleinste van het stel – ach, eentje moet de kleinste zijn. Maar o zo lief! Steeds naast de vechtersbazen gelegen: nou, hij weet nu wel wat hij niet wil! Hij kan heel goed op zichzelf zijn. Hij vindt wel een speeltje (geen gebrek aan speeltjes … ) en gaat er zelf mee aan de gang. Tja, in zo’n groep krijg je je gezelligheid toch wel. En je kunt wel aan hem merken dat hij die ook wel wil.
Bijnaam: Duracell. Of DDD: Dubbele Dosis Duracell.

Gaat bij Ellen wonen

 

Zyann

Nidoba Yardan
Koning (arabisch).
Een blauw zilver gemarmerd tabby met wit katertje
Met zijn bles is Yardan altijd te herkennen. En nee, op tweede Kerstdag is hij niet aan het blazen, maar aan het geeuwen: hij had een lekker warm plekkie gevonden om te pitten, en dan is het weer fototijd! En na zo’n eerste geeuw, is meneer ook klaarwakker om in de benen te gaan – zijn eigen, of die van anderen.
Bij de dierenarts was hij lekker rustig – net als de anderen, overigens, maar dan net een beetje meer. Een lekker relaxed manneke!

Gaat bij Marlies wonen

 

Yardan

Een groepsfoto van de Nidoba hoogheden:

De hoogheden op een rijtje, met moeder erboven

De hoogheden op een rijtje, met moeder erboven
Paddy – Zyann – Florry – Edy – YardanUpdate:
Onze Dubbele Dosis Duracell, onze kleine Zyann … hij heeft zijn leven intens geleefd, maar wat was het veel te kort! Precies 8 maanden heeft hij geleefd. Sectie in Utrecht heeft geen enkele oorzaak kunnen vinden. Ja – hartfalen ….   Op aanraden van de dierenarts die een ruisje dacht te horen, was er eerder een echo van het hart gedaan. Daar was niets bijzonders op te zien, maar wel werd een arythmia in de hartslag geconstateerd. Is dat hem fataal geworden?
Lieve Zyann – je wordt zo gemist!