Cheyenne

Cheyenne, bijna 10 jaar

Cheyenne, bijna 10 jaar

Crossed Arrow’s Cheyenne komt uit Hoorn. Ze was mijn droom, en ze was gezelschap voor Witch. En ‘misschien nog eens een nestje, want dat lijkt me zo leuk’ ….. Afijn, later bleek dat buren (later vrienden) een effen zwarte Maine Coon kater hadden en … plannen en kittens waren in de maak! Als Maine Coon heeft ze een hele mooie en gezonde stamboom.

Om gezondheidsredenen -preventief!, ze had geen klachten- is Cheyenne in de herfst van 2004 gecastreerd.

Met haar stamboom is ze met 17.6% clones een outbred kat. En, veel belangrijk: met haar ‘probeernestje‘ was ze een super moeder … alleen de truc van het nekvel, daar had ze nooit van gehoord. Ze heeft de jonkies dus nooit bij het nekvel gepakt om ze ergens terug te leggen. Dat was heel onhandig voor haar toen de jonkies op verkenning gingen, want hoe houd je twee kittens in de gaten en binnen de perken, als je ze enkel wat duwtjes met je voorpoten kunt geven????

Een showcarrière heeft Cheyenne ook gehad! Ze heeft met drie shows meegedaan. De keurmeesters vonden haar wel een mooi katje, maar … ze moest nog wel wat uitgroeien! Dat zat er op een leeftijd van 4.5 jaar niet echt meer in, en is er ook niet meer uitgekomen.

SHOWCARRIÈRE
20 augustus 2000 NVvK, Rotterdam Open klasse poezen
CAC
27 januari 2002 Neocat, Utrecht Open klasse poezen
U
8 september 2002 NKU-SARA, Rotterdam Open klasse poezen
U